Friskvård

Välkommen att ta del av LEVAS friskvårdsbehandlingar!

De är omsorgsfullt utvalda för att göra ditt liv optimalt välmående. Välj en eller flera behandlingar under en och samma timma! Du kan ta med en vän eller någon trevlig arbetskamrat. Vi erbjuder också personlig livscoaching och samtal under behandlingarna i mån av tid och intresse från båda håll.

Ambitionen med vårt gröna rum är att du ska få ren avslappning och en sjudande livsgnista som sätter dig på rätt spår inför dagens och morgondagens alla utmaningar. Enklaste sättet är att du bokar din behandling via tel nr 070 349 63 99 för att hitta bästa möjliga tid och dag.

Observera att våra öppettider är flexibla och att vi ofta är på plats även kvällar och helger. Vi gör platsbesök och behandlingar direkt på arbetsplatserna efter behov.

Välkommen med dina önskemål och frågor.

TerahertzInfraröd bastuCeragem-massageThaimassageITOVIÖronljusLED-LjusIR-madrassVibrationsplatta
Välj en eller flera behandlingar under en timma hos oss – ring för bokning och mer info kring dina önskemål

Terahertz

Med denna oerhört effektiva manick av terahertz & quantum-ljusteknik kan du få oanade förbättringar på svårlösta och tråkiga, långvariga eller rent av akuta problem… Tusentals vittnesmål strömmar dagligen in i vår vittnesmålsbank- …bara kom med vad du än har som stör dig i vardagen, vare sig det är svullnader, bölder, tennisarmbåge, knäont, handsvett, fotsvamp, smärta, hudförändringar eller vad du vill. Bara kom o testa!

Framtidens teknik är här – På LEVA kan vi hjälpa dig att skaffa dig en egen.

Infraröd bastu

Vår IR-bastu har rum för två personer – Här finns läslampa, musik och mysbelysning för den som önskar.

“Jag blev väldigt glad när jag såg att det nu finns en IR-bastu i stan. Jag blev svampförgiftad för några år sedan och det enda som hjälpte mig var IR-bastun. Jag blev återställd av regelbundna behandlingar, men sedan har jag flyttat och blev väldigt glad över att det även finns en här i stan. Nu tänker jag långsiktigt och vill IR-basta i förebyggande syfte”

Harriet B. april, 2021.

En IR-bastu ger dig solens välgörande beståndsdelar på bara en halvtimma och med en behagligare värme än i en traditionell bastu.

Den infraröda bastun kan bidra till större välmående på många plan för både äldre och yngre.

IR-ljuset sägs också vara en energikälla som kan påverka ens välmående. inte minst under vintermånaderna då vi får väldigt lite D-vitamin från sol. Då kan det infraröda ljuset kompensera detta via IR-bastun.

Det finns studier som visar påtagliga hälsofördelar för personer med sjukdomar som Alzheimer, Parkinson och stroke. Även patienter med fibromyalgi och reumatism kan på sjukhus få hjälp genom att ”bada” sig i det infraröda ljuset. Undersökningar visar också på psykisk balansering för personer med till exempel ADHD och neuropsykiatriska diagnoser – Det finns även de som hävdar att IR-bastuns värme och ljus kan bidra till att återställa en försämrad tarmflora och att glutenöverkänsliga kan balansera tarmen genom att basta infrarött.

Förberedelser:

Drick mer vatten än du brukar innan du ska basta, gärna ett par liter, både före och efter.

När du kommer är det bra om du om du tar med dig rena, ljusa, tunna kläder som du kan ha på dig. Ta gärna med egna handdukar. En behöver du för att sitta på i bastun, den andra kan du tvätta och torka av dig med efteråt. Vi kan för tillfället tyvärr inte erbjuda dig att duscha på plats.

Vill du veta mer om den infraröda bastuns fördelar kan du läsa en informativ artikel här.

Ceragem-massage

Ceragemsängen är en mångsidig och djupverkande thermomassagesäng, som med infrarött ljus och värme ger kroppen optimal återhämtning.

Ceragem fungerar helt automatiskt med interna rullar (av jadesten) som har en arbetstemperatur på ca 60 grader och med denna värme masseras ryggraden från halsen till nedre delen av ryggen. En behandling anpassas efter just dina behov och önskemål. För att testa denna massagesäng betalar du 250 kr för din första behandling.

Ceragembritser används i över sjuttio länder och kommer ursprungligen från Sydkorea. De användes frekvent under olympiaden i Beijing.

Enligt produktbeskrivningen kombineras följande terapeutiska metoder:

 • Akupressur
 • Moxering
 • Kiropraktik
 • Värmeterapi
 • Ljusterapi
 • Massage
 • Komponenter

Ceragem gör vardagen lättare genom att stärka och lugna kroppens celler. Ceragem är en massagebrits med infrarött ljus- och värmeterapi som hjälper kroppen att successivt stärka kroppen inifrån, med utgångspunkt att balansera kroppens meridian längs hela ryggraden.
Behandlingsmetoden tillåter effektivt förebyggande och rehabilitering inom följande områden:

 • Rörelseapparaten (ryggbesvär och sjukdomar), muskler, leder
 • Hjärt- och cirkulationssystem
 • Åderbråck och bensår
 • Perifera nervsystemet (ischias)
 • Depressioner
 • Fibromyalgi, kronisk trötthet, utbrändhet, sömnsvårigheter
 • Immunbrist, dålig ämnesomsättning
 • Viktminskning, cellulitreducering
 • Korrigering av hållning, skolios
 • Inflammationshämmande

Thaimassage

Vår inhyrda thaimassör är mycket populär och omtyckt – Vi bokar endast kvällstider efter 16.30 samt under vissa helger. Boka dessa behandlingar via Veronica 070 349 63 99.

ITOVI

Eteriska oljor har många användningsområden. De kommer från örter, plantor och träd som omsorgsfullt skördats till koncentrerade växtextrakter genom ångdestillering, kallpressning eller hartstappning.

Dessa rena eteriska oljor är mycket mer verksamma än de växter som de extraheras av. Det finns hundratals rena oljor, blandningar, och oljeinfuserade produkter, som alla har optimala nivåer av de naturligt förekommande beståndsdelarna som maximerar deras välgörande egenskaper. Oavsett om du använder oljor för aromaterapi, kroppsvård eller i hushållet, kan varje aspekt av vardagslivet gynnas av en droppe olja.

Scanning med ITOVI

Om du undrar vad eteriska oljor kan göra för dig kan vi nu under ditt besök erbjuda dig en unik möjlighet. Via en scanningsapparat; ITOVI hittar vi vilka eteriska oljor, vitaminer och mineraler som just din kropp kan ha störst stöd och nytta av.

Dessa kan vi sedan kombinera ihop i en roller som passar för just ditt personliga bruk.

Efter ditt besök kan du i lugn och ro själv upptäcka vad de kan göra för dig och din egen hälsas skull.

itovi scanner

”Jag har alltid varit intresserad av eteriska oljor på olika vis, men när jag hittade de här blev jag helt paff av den direkta effekten på mitt mående. Det märks att de här har mycket högre kvalité än de jag kommit i kontakt med innan. Senare förstod jag också att det finns jättehöga krav både på hur växterna odlats och även hur de utvunnits i framställnings-processen. Jag gillar verkligen renheten i LEVA:s oljor. De är svåra att jämföra med vanliga ”billigare” märken. Jag är verkligen imponerad av de här. Tack så jättemycket!

Angelica Nilsson

Våra ”Regndroppsoljor”

Regndroppstekniken bygger på ett samspel mellan användandet av rena eteriska oljor och Vita Flex, som är en sorts reflexologi.

Regndroppsmassage-tekniken är både en kraftfull och mjuk behandlingsform på samma gång. De oljor som ingår i uppsättningen är virus- och bakteriedödande; även antibakteriella och därmed effektiva mot exempelvis infektioner i kroppens vävnader.

Oljorna tränger in i blodet och förs vidare ut i kroppens vävnader och in i cellerna. Den är en ovärderlig hjälp för att komma tillrätta med olika typer av fysiska och mentala problem och ger kroppen möjlighet att läka inifrån och ut. Oljorna verkar även på vårt känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doftsinnet som hjälper till att motverka stress, oro och ger känslomässig läkning.

Oljorna har egenskaper som till exempel:

Vid användandet finns det 9 olika eteriska oljor som väl sammansatta och kombinerade.

Valor

– Balanserar energin i kroppen, kallas även för “Kiropraktor i flaska”.


Oregano – Antivirus,

stärker vitala delar av kroppen.
Timjan – Antivirusstöd,

hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom.
Basilika – Bra mot magproblem.
Cypress – Förbättrar cirkulationen.
Vintergröna – Antiinflammatorisk och smärtstillande.
Mejram – Muskelavslappnande.
Pepparmint – Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet.
Aroma Seiz – Avslappnande och lugnande.

Öronljus

Rensa öronen med öronljus

Med bivaxljus rengör vi hörselgångarna för dig både effektivt och smärtfritt. Värmen från det brinnande ljuset skapar ett vakuum som tryckutjämnar området. Detta upplevs förutom för själva örat befriande även för panna och bihålor.

En öronljusbehandling skapar en lugn och angenäm känsla för dig medan du tryggt kan slappna av och överlämna dig i våra händer.

Öronljus ska ej användas om du har problem med:

 1. Perforerad trumhinna och dränering av trumhålan.
 2. Vid öroninflammationer eller hudåkommor i ytterörat och hörselgången.
  Vid ovanstående problem – kontakta läkare.

LED-ljus för ansikte och hud

Med LED-ljus behandling svettas man ut toxiner och slagg som lagrats djupare in i cellerna.

 • Turkos ljus motverkar fet hud och acne samt stärker huden.
 • Violett används vid torr hud och acne. Behandlar i kombination med 400 nm blått ljus och 700 rött ljus.
 • Grönt ljus används för att jämna ut hudtonen t.ex solfläckar och är effektiv för att motverka rynkor och fina linjer. Hjälper huden att snabbare ta upp nödvändig näring. 527 nanometers våglängd.  Penetrationsdjup: 0,5-2

Alla ljus kan användas samtidigt genom att automatiskt cirkulera under programmet

Dessa 6 olika ljusbehandlingar kan vi erbjuda och används ofta i kombination med andra behandlingar som till exempel infraröda-madrassen

 • Blått ljus används för att hämma inflammationer i huden såsom acne och psoriasis. Det blå ledljuset dödar bakterierna på huden och i porerna. Blått ljus kan med fördel användas efter syra behandling mot acne. 463 nanometers våglängd.  Penetrationsdjup: 1 mm
 • Rött ljus används kollagenstimulerande för att stoppa åldrandet och ger huden en fin lyster samt förbättrar genomblödningen, syresättningen till cellerna och näringsupptaget till blodkärlen. Rött ljus går ner i de djupare hudlagret och är en effektivt behandling mot hudsjukdomen Rosacea. Det röda ljuset är även effektivt för immunförsvaret och för att mjuka upp stela leder samt läka små sår. 650 nanometers våglängd.  Penetrationsdjup:1,6 mm
 • Gult ljus är effektiv vid sårläkning, föryngrar huden och minskar inflammationer. Det gula ledljuset används ofta efter kosmetiska behandlingar t.ex RF eller microneedling behandling. Guld ljus påskyndar återhämtningstiden efter dessa behandlingar. 583 nanometers våglängd.  Penetrationsdjup:1-2 mm

Som återförsäljare åt Trendrehab erbjuder vi 20% rabatt på alla produktinköp om ni handlar via oss

IR-madrass

Madrassen går även att kombinera med LED-ljuslampan som på bilden här.

Vibrationsplatta