Botox Fillers & Profhilo

”Inte för att du behöver – … men för att du VILL”

Välkommen på kostnadsfri konsultation med Erik

Alla människor upplever förändringar i ansiktet över tid. Det kan handla om rynkor och veck som gör att man ser trött och hängig ut, utan att man är det. 

Injektionsbehandlingar kan hjälpa dig att återfå ett slätare, mer föryngrat utseende, utan att förändra de individuella personlighetsdragen.

Botulinumtoxin, (Botox), är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan mjukas upp och blir mindre synliga.

I regel utförs behandlingen på redan befintliga rynkor och linjer. Men ibland kan förebyggande behandling vara lämplig om man har utpräglade anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur.

Har man rynkor eller veck i ansiktet som orsakats av att ansiktets vävnader tappat sin elasticitet och huden blivit slapp, som till exempel nasolabialvecken (från näsan ned mot mungiporna) är Fillers en mer lämplig behandling.

Besök www.ecpraktik.se eller boka direkt!

Det är bättre att lägga lite fillers vid flera tillfällen, alltså att man bygger upp läpparna långsamt, annars kan inte huden hänga med och då blir det spänt och resultatet blir inte naturligt.

Vanliga Frågor & Svar

Vad är profhilo?

Profhilo liknar fillers men är mer lättflytande. Den används för att bygga upp huden inifrån, som en slags flytande ansiktsbehandling. På sikt bygger den upp och ger tillbaka spänsten i huden. Inte många känner till den här typen av behandling, men den är faktiskt jättebra.

Man gör först en grundbehandling på två tillfällen med fyra veckors mellanrum, därefter görs en underhållsbehandling – allt beror på vilken ålder kunden har samt hudens och den specifika patientens hudegenskaper. Efter den grundläggande behandlingen ska man i princip kunna göra den var 6:e månad därefter.

Varför ska man göra fillers och botox?

Det är inget man behöver göra. Men med tiden förlorar huden sin spänst och det är ett sätt man kan använda för att återskapa volym och spänst. Det finns även andra anledningar. Till exempel medicinska, som med spänningshuvudvärk.

Vilka gör dessa slags behandlingar?

Fillers är mer populärt bland de unga men funkar även för äldre som förlorat volym eller från början har tunna läppar. Man kan även göra kindben och liknande områden.

Om kunden vill ha mer än du vill ge?

Som utövare är det viktigt för mig att sätta en gräns för vad man kan och ska behandla.

De jag Erik) inriktar mig på är de som vill ha lite mera diskret förändring, mer volymskapande.

Gör du även rumpa och bröst?

Nej, det är mer plastikkirurger som gör sånt.

Vad kan gå fel?

Det finns alltid vissa risker. Med botox finns inga större risker, men om utövaren lagt injektionen fel kan det få oönskat resultat. Det är viktigt att veta hur anatomin och musklerna fungerar.

Med fillers kan det finnas större risker. Därför måste man veta vad man gör. Vid sällsynta fall kan blodtillförseln stoppas så att huden dör. Men det hör till de väldigt sällsynta biverkningarna. Om något går fel kan smärtan hos en kund vara indikator på om något måste göras för att ge motmedel.

Vilket märke använder ni för Fillers?

Svar: Vanligen är det Juves cytosial och stylage. Men vi kan självklart ta hem andra märken efter kundens eget önskemål.

Kan man tappa sitt ansiktsuttryck?

Det kan man göra, framförallt med botox kan man definitivt göra det. Jag brukar köra med det “less is more” man lägger då en mindre dos för att se hur huden reagerar. Jag kör alltid en startdos, den är hälften av vad man kan ge för att se hur just den kundens hud reagerar.

Denna typ av behandlingar utförs av Erik Han är utbildad specialistsjuksköterska och har arbetat med denna typ av behandlingar sedan 2019.

Besök www.ecpraktik.se eller boka tid för rådgivning via boka direkt.

ATT KÄNNA TILL

Fillers bygger upp volym med kroppsegna ämnen, men tillverkade på syntetisk väg.

Botox är en muskelavslappnande antirynkbehandling.

Profhilo är mer likt fillers, men mer lättflytande – den används för att bygga upp huden inifrån. Det är en slags flytande ansiktsbehandling.

FAKTA

Den 1 juli 2021 tillkom en ny lag som kräver att den som utför estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar ska ha särskilda tillstånd, dvs. vara utbildad sjuksköterska eller läkare.

Utföraren ska även inneha giltig patientförsäkring.